31 Ocak 2019 Perşembe

Mark Manson / Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı




 Mark Mansonünlü bir bloggermış. Kitap, listelerde üst sıralara yerleşmiş. İyi mi kötü mü olduğuna kendim karar vermek istediğimden okuyup (uzun zaman elimde  sürense de )bitirdim.
 Kitap  aslında güzel başlamıştı.Yazar güzel noktalara farkındalık oluşturmak istemiş. Ancak ortalara doğru klişelere dönmüş iş. Şunu şunu yap hop başarı elinizde diye bir formül elbette beklemiyor insan ama yine de kitabın kapağını kapattığımda bakış açıma bir kaç şey katsın istiyor.
Yazar kitapta; hiçbir şeyi kafaya takmamayı değil, kafaya takacağın şeyleri seçmen gerektiğinden bahsediyor. ‘Hayatınızda hangi ıstırabı istersiniz? Ne için mücadele etmeye hazırsınız?’ diyor.
Çok haklı...Güzel söylüyor da nasıl ? Bunu nasıl yapacağına dair bir yönlendirme yapmıyor maalesef .
  Enerjini sana faydası olacak işlere yönelt.Şu kısacık ömründe sonucunu değiştiremeyeceğin  işlerin tasasına düşme.İyi güzel ama  nasıl?
  Alanında başarılı kişilerinin hayatlarından yaptığı örneklemeler güzeldi ancak bazen birilerinin bir şeyleri başarmış olması  seninde başarabileceğin şeklinde düşündürmüyor. Motivasyonuna yeterli olmuyor maalesef.
  Bunlar dışında kitap hakkında bir düşüncem yok.Açıkçası ortalama bir kitap.Biraz sosyal medya ile şişirilmiş bir balon diyebilirim.




2 yorum:

  1. Bu kitap listemde vardı. Ama tamamen unutmuşum okumayı. :)
    Kafaya takmama formüllerini de verseydi iyi olurdu ya. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de sen bilirsin ama kitap benim beklentilerimi karşılamadı :(

      Sil

 

Çok Bulutlu'nun Günlüğü Template by Ipietoon Cute Blog Design