4 Nisan 2018 Çarşamba

Wonder / Mucize


  İlk görüşüm ismi gibi mucize bir film olduğu. İnsanın içini ısıtan bir hikaye. Ruhsal olarak kendinizi dipte hissediyorsanız izlenecek iyi filmlerden biri. R.J.Palacio adlı yazarın Wonder isimli kitabından uyarlanmış.

    Baş karakter,doğuştan yüzünde şekil bozukluğu (Treacher Collins sendromu) olan bir çocuk.Auggie Pullman...Okula başlaması sonucu dış dünyayla tanışması ile başlıyor hikaye. Bunun devamında arkadaş edinme sürecinde yaşadıklarını izliyoruz.Filmde bölüm bölüm Auggie'nin durumunun diğerlerini nasıl etkilediği de anlatılıyor. Filmin bu şekilde işleyişi beni gayet tatmin eden bir yanı oldu. Ablasının bakış acısından anlatıldığı kısım da, ablası için üzülmemek elde değil.




Filmin etkileyiciliğinin faktörlerinden biride baş rolü canlandıran çocuğun (Jacob Trembley) oyunculuğu olduğunu düşünüyorum.Oyunculuğu çok başarılıydı.




Filmde bizlere  unutulan bazı değerler hatırlatılıyor. Asıl üzücü olanın farklılıkların değil insanların ön yargılarının olduğu mesajı veriliyor. Naif, sıcak bir umut hikayesiydi.İzlemeye değer...


2 yorum:

 

Çok Bulutlu'nun Günlüğü Template by Ipietoon Cute Blog Design