25 Eylül 2019 Çarşamba

Romaın Puertolas / Eyfel Kulesi Kadar Kocaman Bir Bulutu Yutan Kız



📌 ''Ne diyorsun;dünyayı değiştirmek mümkündü sanki.
Hem de kimsenin böyle bir niyeti yokken...''




  Kahramanımız  Tebligat Noktagil isimli bir kadın postacı. Bir de küçük Zehra var. Zehra, Fas’ta  bir hastanede doğduğundan itibaren kistik fibrozis (akciğerlerde oluşan bir tür gen hastalığı) sebebiyle yatmaktadır. Hayal kurmayı seven Zehra ,Eyfel kulesi kadar büyük bir bulutu yuttuğu için nefes alamadığını düşünür.

 Tebligat ‘ın Marakeş’e yaptığı seyahatte tanıştığı ve evlat edinmek  istediği küçük  Zehra’yı almak üzere yola çıkmasıyla birlikte tüm macera başlar. İzlanda’daki bir  yanardağ patlar  ve kül bulutları Avrupa’da tüm uçuşların iptal olmasına neden olur. Tebligat hava alanında farklı bir ulaşım yolu aramaya başlar. Annelik iç güdüsüyle imkansız olanı seçer ve Fas’a gitmek için uçmayı öğrenir. Hikâyeyi bize Fransa hava alanında çalışan uçuş kontrol  görevlisi Bay  Zamazingo, bir berber koltuğunda otururken anlatıyor.

  Aslında kitabın  duygusal tarafı çok yoğun ancak  yazar bunu mizahi dilde bir sürü  ironi kullanarak  aktarmış.Bize inanmak istediğimiz sonu seçmek için fırsat vermiş. Sürpriz  dokunaklı sonu ile iyi ki okumuşum dediğim  bir kitap oldu.

 Yazarın asıl tanındığı kitabı ,Bir Ikea Dolabında Mahsur Kalan Hint Fakiri’nin Olağanüstü Yolculuğu isimli kitabını da okumak için sabırsızlanıyorum.📖


3 yorum:

  1. Uzun süredir merak ettiğim kitap olur kendileri. ^-^ Alıp okuyacağım inşallah en kısa zamanda.

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler😊 bende sizin blogunuzu takibe aldım👍🏻

    YanıtlaSil

 

Çok Bulutlu'nun Günlüğü Template by Ipietoon Cute Blog Design