18 Temmuz 2018 Çarşamba

Mİm / İnsan Ne İle Yaşar ?




Yine ,sevgili Birpembesever 'in başlattığı bir mim ile geldim. İnsan ne ile yaşar?
  Bende Tuğçe gibi, öncelikle sevgi olmadan yaşayamayacağımızı düşünüyorum.Hem sevebilmek hem de sevilmek.Hayatı anlamlı kılan  nokta bu bence. Değer verdiği hiçbir şey olmayan bir kişi düşünün. Kalbinde,sevgi kırıntısı bile bulunmayan insanlar için hayat ne kadar anlamsızdır!
  
  Diğer önemli kısım ise bence hayallerimiz. Hayalleri olmalı bir insanın .İster hemen ulaşabilelim, ister engebeli yollar sonunda ulaşabilelim.
 Bence hayalleri olmayan bir insanın bedeni sadece biyolojik döngüye ayak uydurur.Her gün uyumak yemek içmek gibi ihtiyaçlarını karşıladıktan sonra derin bir boşluğa sürüklenir.Uyandığına değecek bir amacı,veya onu uyanmaya itecek bir sebebi kalmamış olur.Oysa hayallerin uğruna çaba sarf ettiğin bir gün,ne kadar yorucu olursa olsun ,gözlerini kapattığın anda sana huzur olarak geri döner. Bu yüzden insan hayalleri var olduğu sürece anlamlı bir hayat sürebilir.
  
  Hayallerimiz ,çevremizdekilere belki çok boş ve anlamsız geliyor olabilir.Ama siz hayallerinize tutunduğunuz da elde etme ümidindeyken  bile bu size mutluluk veriyorsa; diğerlerinin ne dediğine tam da bu noktada kulak tıkamalı.
 Önemli olan sensin.Bu senin hayatın.Sen mutluysan sorun yok.Hayallerine tutun ve mutluluk seninle olsun🤗

4 yorum:

  1. Hayallersiz olmaz ki hiçç. :)
    Güzel ve farklı bir cevap olmuş. ^-^

    YanıtlaSil
  2. hayaller eveeeeeet eveeeet bencesi deeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️☁️👍🏻🌸

      Sil

 

Çok Bulutlu'nun Günlüğü Template by Ipietoon Cute Blog Design