30 Nisan 2021 Cuma

Nisan Ayı Favoriler🎈

                                                                   KİTAPLAR 📚

                                                           1.Mustafa KUTLU / Sır



'Söz nerede başladı, nerede bitti?'
Sözden sonra hangi makama,hangi mekâna geçildi?'

'Her şey yerli yerinde;masa sürahi bardak. Sağolasın Tanpınar. Her şey yerli yerinde. Güzel lakin ben neredeyim? Zamanın neresinde?'

'Kalabalıkta kimsenin yüzü kendisinin değildir,bilirsiniz. '

Mürşid mürid ilişkisini konu alan tasavvufî türde denilecek bir kitap. Şeyhinin ısrarıyla şeyhlik görevine getirilen bir köylünün hikayesi ile başlıyor. Şeyhin dergahta gördüğü yanlışlar, siyasî baskılar yüzünden kaçarcasına ortadan kaybolmasi, sır olması konu ediliyor. Ilk hikaye ile bağlantılı toplamda 8 hikayeden oluşuyor.

Seneler öncesinde yazılmış olmasına rağmen günümüzdeki benzer sorunlara değinildiginden kendimizi hiç yabancı hissetmiyoruz. Sakin kafa ile sindire sindire okumak daha iyi olacaktır. Her bir hikaye üzerine düşünüldükçe daha anlam kazanıyor. Sanırım Mustafa Kutlu'nun kitaplarının ortak özelliği bu.Kısa ve akıcı olmalarına rağmen hızlıca okuyup geçilecek kitaplar değiller.
Hacmi küçük içeriği dopdolu,bizi bize hatırlatan bir kitap.


2. Muhyiddin Şekür /Su Üstüne Yazı Yazmak


"Bazen insana bir iç bir de dış varmış gibi gelir, fakat biz tarikatta hakikat birdir diye biliyoruz.Öyle olunca, içeride olmak ya da dışarıda kalmak pek fark etmez."

"Şeyh'in bir başka sözünü hatırlıyorum şimdi:
'İyilerle yoldaş ol,geride çok az gül kaldı.'Allah yolunun her yolcusu birer son güldü,geçip giden güller ise bize yolu göstermiş iyilerdi. Öyle ya sadece bakabilenlere ve görecek gözü olanlara hidayet veriliyordu." 

"Eğer bir nur alamıyorsanız,bunun sorumlusu Rabbiniz değil muhtemelen sizsinizdir.Kimbilir kalbinizin daha fazla saflaşmaya ihtiyacı vardır." 

"... ne 'bir şeye ihtiyacım var deyin', ne de 'hiçbir şeye ihtiyacım yok,' deyin; sadece 'Allah' deyin,işte o zaman harikuladelikler göreceksiniz."

"Edep hem bir eminlik hali,hem bir karakter ve kişilik duruluğudur;bir mücadelenin meyvesi ve nefsin dizginlenmesidir." 

"...harekete geçmek, amelde bulunmaktır.İnsan, çaresiz kaldığı noktaya gelip dayanınca, bazen kendisinden umulmadık şeyer başarabilir." 


                                                                    FİLMLER 📺

                                                              1.Aşk Ve Canavarlar

          Film kıyamet sonrası ortaya çıkan canavarlarla olan mücadeleyi konu alıyor.

Canavarlar,dünyanın kontrolünü ele geçirince insanlar koloniler halinde yer altında yaşamaya başlarlar. Baş karakter Joel ,radyo frekansından eski kız arkadaşı Aimee'nin yaşadığı koloninin frenkansına bağlanıyor.Aimee nin kolonisinin 80 mil uzaklıkta olduğunu öğrenince 7 gün sürecek bu yolculuğa çıkmaya karar veriyor. Yer altındayken sadece mutfak işleriyle ilgilenen Joel, yeryüzündeki bu güç savaşına nasıl ayak uyduruyor keyifle bunu izliyoruz.    

 Çerezlik eğlenceli,kafa yormayan bir film.💫




                                                      2. Sen Hiç Ateş Böceği Gördün mü?


Üstün zekalı bir çocuk olan Gülseren'in yaşadığı çevreye uyum sağlamaya çalışmasını izliyoruz.

Gülseren sağcı solcu , dindar ateist kimseyi birbirinden farklı görmeyen bir kimse.Tarafsız birisi. Bu yaklaşımı onun diğer insanlar tarafından deli olarak anılmasına sebep oluyor. Oysa o annesinin dediği gibi sadece ateşböcekleriyle değil, onların yaydığı aydınlıkla kafayı bozmuş bir kimse. 

Bakmak ile görmek arasındaki farkı bizlere hatırlatan samimi sıcacık bir film. 💫






2 yorum:

 

Çok Bulutlu'nun Günlüğü Template by Ipietoon Cute Blog Design