18 Mart 2019 Pazartesi

Swıng Kıds ( Korea)



                                      


1951 yılında Geoje savaş esir kampında oluşan Swing Kids adındaki dans ekibini konu alıyor. Film, bir Kore müzikali olan "Rho Ki-Soo"dan uyarlanmış.

  Esir kampında bir  Kuzey Kore askeri,tap dansına hayran olur. 'Swing Kids' olarak alandırılan bir tap dans grubunun arasına katılır. Bu gurubun üyeleri; bir asker olan Roh Ki-Soo , eski Broadway yıldızı Jackson , dört dil bilen çevirmen Yang Pan-Rae , eşini bulmak için ünlü biri olmak isteyen Kang Byung-Sam  ve dans etmekte şaşırtıcı derecede yetenekli olan Xiao Pang.


 Alman komutanı  Jackson‘dan bir dans ekibi kurmasını ve bir gösteri hazırlamasını ister.Ancak Jackson'ın Asyalıların tap dansı yapabileceğine dair ön yargıları vardır.
Jackson Japonya’daki ailesinin yanına gidebilme şartıyla ekibi kurmayı kabul eder. Zaman ilerledikçe koministler ve anti koministler arasında bir kargaşa çıkar.Tap dansı tutkusu ile ideolojisi arasında kalan Swing  Kids ekibi
 gösteri gününde herkese bir ders verir.

Özetle, dansın/sanatın  hiçbir ideoloji karşısında boyun eğmemesi gerektiği anlatılıyor. Ödedikleri bedel çok büyük de olsa geri adım atmamış insanların hikayesi.

                                   


'Dans silahlardan önce gelir.'




2 yorum:

 

Çok Bulutlu'nun Günlüğü Template by Ipietoon Cute Blog Design